DIT ZIJN DE MODETRENDS VAN HERFST/WINTER 2021/2022

De winter is in volle gang en een echte doorgewinterde modekenner voelt dat het inmiddels tijd is om de garderobe in te richten op de koudere dagen. Waarmee vullen we onze kast aan? We hebben hieronder de grootste modetrends van herfst/winter 2021-2022 voor je op een rijtje gezet, zodat je helemaal stylish de koudere maanden doorkomt. Van oversized jassen tot funky breisels, déze trends bepalen de herfst en winter van 2021.

‘Als de modewereld iets heeft geleerd van de pandemie en diens lockdownregels, is het dat mode een beleving is voor eenieder en vriendschap en verbintenis misschien wel het belangrijkste menselijke verlangen is.’

  • Ga voor kleur! Dit najaar zijn felle kleuren weer helemaal in de mode. En dat is niet onbegrijpelijk, want na zo’n turbulente periode kan onze garderobe (en dus onze mindset) wel wat vrolijke kleuren gebruiken.

  • De diervriendelijke variant van bont, faux fur, is al jaren aan een opmars bezig. Ook deze winter ga je fake fur jassen in allerlei soorten en maten in het straatbeeld zien. Toe aan iets nieuws? Ga voor een aaibare jas.

  • Ook de kleur off white was vorig najaar al een hit, ook deze winter zal deze kleur weer volop te zien zijn. Wit op wit dragen kan gewoon, trouwens, het zorgt juist voor een chique, sophisticated outfit.

  • Blok deze trend maar alvast in je garderobe, want in de herfst en winter van 2021 is de blokkenprint één van de fashion trends. Denk groot, denk dubbelop: de blokkenprint van dit najaar is er in allerlei soorten en maten.

  • Absoluut in de mode dit najaar en deze winter: de wijde jeans. Fijn voor in de winter, trouwens. Maar ook voor de iets warmere dagen van 2021 is deze jeans perfect: met een dun hakje stijl je ‘m alsnog heel vrouwelijk.

  • Helemaal in de mode in herfst/winter 2021? Vrolijke knitwear. Geen grote verrassing, want truien en andere breisels zijn altijd populair in de koudere maanden. Toch zijn de knits van najaar 2021 een beetje anders dan voorgaande jaren. Zo mag je trui lekker opvallen, of dat nu door de kleur, print, cut-outs of door het model komt. Eén ding is zeker: de breisels mogen gezien worden en zijn funky’er dan ooit.

  • Een fashion trend die we echt heel veel gaan zien: veel tweed, ruiten, sjaaltjes, pied-de-poule… en dat past helemaal in de neo-bourgeois trend. Denk: blazers met ruiten, een zijden of satijnen sjaaltje, tweed broeken… Of: een broekpak volledig in tweed! Je kan deze trend zo draagbaar maken als je zelf maar wilt. Liever niet volledig in neo-bourgeois-stijl? Je kan ook leuke accenten aanbrengen: een ruiten-sjaaltje, of misschien zelfs maar een scrunchie in deze prints. Draag je jasje over de schouders, kies voor een kraakwitte blouse, en ook kniehoge laarzen passen perfect bij deze fashiontrend. Ga volledig in pak…